søndag 24. mai 2015

Lun sommersalat med kylling, brie, frukt og bær




Dette har allerede rukket å bli favorittsalaten denne sommeren - selv om det ikke er juni før om en uke! He he


til 4 personer

Salat
4 kyllingfileter
1 ts salt
3-4 laurbærblad
1 hønsebuljongterning
5 dl vann
350 gram av den salattypen du foretrekker
50 gram pecannøtter (salte)
100 gram brie
1 mango
1 avocado
en neve bringebær og jordbær

Basilikumkrem
100 gram basilikum
2 fedd hvitløk
litt salt
0,5 dl olivenolje
creme fraiche

tilbehør: basilikumkrem og godt brød

Kok opp hønsebuljong med salt og laurbærblader. Legg deretter kyllingfiletene i og la de trekke ved svak varme i ca. 15-20 minutter til de er gjennomkokt.
Sjekk at de er ferdige ved å stikke en kniv i fileten, da skal det piple ut klar kraft. Avkjøl.

Kjør basilikum i hurtigmikser med salt og presset hvitløk. Rør i olivenoljen. Rør forsiktig inn creme fraiche. La denne stå kaldt i 10-15 minutter.

Det er også godt å blande inn ruccola i basilikumkremen.

Server salaten lun med kald basilikumkrem og godt brød. Dette er nydelig sommermat
- og en sann glede hvis det blir rester til morgendagens matpakke/lunsj.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar