OPPSKRIFTMAPPER
lørdag 15. september 2012
Saftig eplekake
Dette er høstens saftige eplekake. Jeg liker at eplekaker er høye og saftige - med mye snadder!
100 gram meierismør
2 dl sukker
2 egg
1,5 dl fløte / melk
4, 5 dl mel
2 ts bakepulver
1-3 epler (avhenger av størrelsen)
2 ss perlesukker
1-2 ts kanel
mandelflarn eller hakkede nøtter (mandler, hasselnøtter)
Meierismør og sukker piskes godt. Ha deretter i ett og ett egg. Melk/fløte og mel has i røra vekselsvis. Til slutt siktet bakepulveret i røra.
Hell røra i en smurt, rund form. Størrelsen på den runde formen velger du ut fra hvor høy kake du ønsker. Feks 20 gir høyere kake enn 24. Skrell eplene og skjær de i tynne båter. Legg de i ønsket mønster.
Strø på kanel, nøtter og sukker.
Kaka stekes nederst i ovnen på 175 grader i 40-45 minutter. Hvis du velger større form, holder det med 35 minutter.
Serveres gjerne med iskrem eller pisket krem.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Større form enn hva?
SvarSlett"Størrelsen på den runde formen velger du ut fra hvor høy kake du ønsker." Nå har jeg spesifisert at en kake i form på 20 cm gir en høyere kake enn i en form på 24 cm. Noen synes eplekaker skal være høye og ha masse snadder, mens andre vil ha enkle, lave eplekaker... Uansett: God høst og lykke til!
SvarSlettJeg hadde litt problemer med at kaka ble så har. Måtte stoppe på 2,5 dl mel, kan det være feil i oppskriften eller skulle kanskje smøret blitt flyttende/ smeltes?
SvarSlettHilsen Hege
Så rart! Ble røra hard eller kaka hard etter steking?
SvarSlettJeg pisker smør (romtemperert) og sukker godt først, og så har jeg i resten av ingrediensene, men vekselsvis melk og mel... Og jeg bruker presis den mengden som står i denne oppskriften:
100 gram meierismør, 2 dl sukker, 2 egg, 1,5 dl fløte / melk, 4, 5 dl mel og 2 ts bakepulver.
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
SvarSlettHei! Har testet ut oppskriften din!! Lett å lage. Jeg laget halvannen porsjon oppi 24 cm form. Kaken trengte derfor litt lenger steketid ca 55 min. Kaken ble saftig og veldig god på smak. Anbefales!!:-)
SvarSlett