mandag 15. juli 2013

Mormors ripssaft



1 kg bær blir omtrent 1 liter konsentrert saft.
God safting gir gode minner. For meg er det å lage saft å minnes barndommen hos min mormor og morfar ♥


















1 kg bær (jeg blander gjerne ripsen med litt solbær for noe rundere smak)
2 dl vann (mengden vann du bruker bestemmer hvor tykk saften blir)

Kok opp på middels varme, og la dette småkoke til du ser at bærene har skrumpet inn (ca 20 minutter).
Hell bærene over i en sil eller silklede, og la dette stå til all saften har rent ut.
Mål opp hvor mye saft du har fått.
Tilsett sukker : 200- 250 gram sukker pr. liter bær.
La dette småkoke i omtrent 10-15 minutter. Smak underveis, og tilsett mer sukker hvis du vil.

Husk at det er enklere å tilsette litt for lite sukker til å begynne med enn å gå ut for å plukke mer bær! Det er dessuten mange som liker å tilsette frø fra vaniljestang.

Avkjøl saften, og ha denne på rene beholdere: plastflasker (0,5) eller melkekartonger er gode beholdere til frysing. Denne oppskriften inneholder ikke konserveringsmiddel (bortsett fra sukker), og derfor er det lurt å fryse ned den saften du ikke har tenkt å bruke med en gang. Saften er holdbar i kjøleskapet et par uker.
Blanding 1:5. Du kan gjerne blande saften med farris, da får du en "ripsbrus".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar