lørdag 24. januar 2015

Svin med bulgur og eple- og gulrotsalat


Middagen som frisker opp hverdagen, både for mage og sinn. Fristende farger og fiber og protein gjør kroppen godt.   


4 stk skinkebiffer eller 8 svinemedaljonger
1/2 ts salt
1/2 ts kvernet pepper
1 ts tørket rosmarin
3 ss olivenolje
2 ss margarin
200 g byggris, matgryn: bulgur eller vanlig ris. (På bildet: bulgur)
2 epler
2 gulrøtter
saften av 1/4 sitron
salat
salt og pepper

Bland olivenolje med urter, salt og pepper i en liten skål. Gni dette inn i kjøttet og la det ligge litt for å trekke smak. Kok ønsket ris/ matgryn, følg tilberedning på pakken. Skjær epler i supertynne skiver. Skjær gulrot med en ostehøvel i tynne strimler på langs. Legg epleskivene og gulrotstrimler i en skål og press over sitronsaft. Vend inn salat. Ha i sitronsaft, salt og pepper. Stek kjøttet i varm stekepanne med margarin. La kjøttet hvile et par minutter før servering. 
Anrett gjerne - da ser middagen mye mer fristende ut. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar