lørdag 4. januar 2014

Kalkungryte


 





Til 4 personer

500- 700 gram kalkunkjøtt, strimlet
6 sjalottløk

2 fedd hvitløk
180 gram sjampinjong (en boks)
5 dl vann med 1 terning hønsebuljong
1 ts dijonsennep

3 ss tomatpuré
1 ss worcestersaus
salt og pepper
2 ts sukker
3 dl fløte
1 stk grønn paprika, strimler
1 stk rød paprika, strimler
1 stk gul paprika, strimler
en neve cashewnøtter


Hvis du har en kalkun med endel restekjøtt, renser du den og kutter kjøttet i biter. Hvis du har kjøpt kalkunkjøtt, skjærer du dette i biter. 
Ha 5 dl hønsebuljong i en kjele. Kok opp. 
Skjær løk og press hvitløk. Smelt smør i pannen.  Ha i løken og brun lett. Ha det oppi kjelen med buljongen. Brun kalkunkjøttet i 2 minutter. Ha kalkunkjøttet i kjelen. Ha deretter oppi alle de andre ingrediensene. Rør godt og kok opp. La det småkoke i noen minutter. 

Tilbehør: ris, rødbeter og sylteagurker.  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar