Dette er perfekt turmat, kveldsmat eller etter-skoletid-mat.
Det finnes mange oppskrifter på lapper der det er 5-6 ingredienser. Men dette er favoritten. Når man først skal kose seg med lapper, så skal de være himmelsk gode!
1,5 ts salt
3 ts sukker
1/2 ts natron
1 ts bakepulver (eller 1/2 ts hornsalt)
3 dl kulturmelk (eller vanlig melk)
2 dl fløte
2 dl melk
3 egg
100 g smeltet smør, avkjøles
Du kan også blande inn litt vaniljesukker, kardemomme, havregryn eller honning dersom du ønsker de litt mer spennende. Jeg har gjerne 1 ts vaniljesukker og 1 dl havregryn. Da tar jeg ca 6,5 dl hvetemel.
Alle de tørre ingrediensene blandes sammen, før du har oppi de våte ingrediensene. Alt blandes godt og has i en beholder dersom den skal være med på tur. Husk noe å snu lappene med. Jeg glemte det - men det er utrolig hva man finner i skogen. Lappene snus i stekepannen når de luftbobler.
Pålegg: brunost, rømme, syltetøy, sukker, smør... Hva enn du liker å ha på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar