torsdag 9. januar 2014

Lapper




Dette er perfekt turmat, kveldsmat eller etter-skoletid-mat. 
Det finnes mange oppskrifter på lapper der det er 5-6 ingredienser. Men dette er favoritten. Når man først skal kose seg med lapper, så skal de være himmelsk gode! 

7-8 dl hvetemel
1,5 ts salt
3 ts sukker
1/2 ts natron
1 ts bakepulver (eller 1/2 ts hornsalt)

3 dl kulturmelk (eller vanlig melk)
2 dl fløte
2 dl melk
3 egg
100 g smeltet smør, avkjøles

Du kan også blande inn litt vaniljesukker, kardemomme, havregryn eller honning dersom du ønsker de litt mer spennende. Jeg har gjerne 1 ts vaniljesukker og 1 dl havregryn. Da tar jeg ca 6,5 dl hvetemel. 

Alle de tørre ingrediensene blandes sammen, før du har oppi de våte ingrediensene.  Alt blandes godt og has i en beholder dersom den skal være med på tur. Husk noe å snu lappene med. Jeg glemte det - men det er utrolig hva man finner i skogen. Lappene snus i stekepannen når de luftbobler.  
Pålegg: brunost, rømme, syltetøy, sukker, smør... Hva enn du liker å ha på. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar