fredag 6. desember 2013

Kålruletter med poteter og dillsaus









Til 4 personer

Kålhode, 10-12 blader
400 gram kjøttdeig eller medisterfarse
1 egg
1 dl melk
1 dl havregryn
1 ss maisennamel
salt og pepper
2 l vann
2 stk kjøttbuljonger
mathyssing

Tilbehør: poteter, dillsaus, tyttebær. 

Ta av 10-12 kålblader. Vær forsiktig, så de får færrest kutt som mulig. Skjær av den tykkeste delen. Kok opp vannet og legg kålbladene i. La det koke i 5 minutter. Legg de deretter i iskaldt vann. 
Rør sammen kjøttdeig/medisterfarse sammen med egg, melk, havregryn, maisennamel og krydder. Fordel kjøttblandingen på kålbladene. Brett de sammen som man gjør med en wrap og knyt sammen mat mathyssing. 
Bruk det samme vannet som istad, men fyll opp til 2 liter med kjøttbuljonger. Kok opp og legg kålrulettene i. La de trekke (ikke koke) i 20-25 minutter. 

Ønsker du dillsaus, lager du jevning med 2 ss smør og 2 ss mel, ha i 4 dl kraft fra kålrulettene, 1 dl fløte, 1 ss hakket dill, litt sitronsaft, salt og pepper.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar