En dansk julekake med god vaniljesmak
Ca. 40-50 stk
1 vaniljestang, frøene
200 gram ekte smør, romtemperert
200 gram sukker
1 egg
250 gram hvetemel
75 gram mandelmel
Skrap ut frøene av vaniljestangen og rør det i sukkeret slik at frøene fordeles fint. Bland sukker og vaniljefrø med smøret. Røres veldig godt. Pisk egget med en gaffel og ha det deretter i blandingen. Sikt mandelmel og hvetemel til slutt.
Deigen/røren has i sprøytepose med stjernetip. Sprøyte ønsket størrelse på vaniljekransene på bakepapirkledd stekeplate. Det kan være litt vanskelig å klemme ut deigen, men hold den "varm", så går det greit. Altså, ikke legg den i kjøleskapet.
Vaniljekransene stekes midt i ovnen i ca. 10 minutter på 200 grader.
Når kakene er ferdig avkjølt bør de legges i tett boks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar