Denne kaken ble lagd i anledning "Gullfisken 2013" - en lokal variant av den nasjonale reklamekonkurransen.
Slike kaker tar tid å lage - vær forberedt på det, i tillegg til å planlegge godt. Og så må du jo ha moro av det!
Langpanne eller to like runde former:
400 gram smør
4,5 dl vann
8 ss kakao
8 dl sukker
3 dl rømme
8 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
4 egg
fyll:
vaniljekrem
bringebærgele
5 dl fløte
evt. smørkrem
Fisker m.m.:
Fondant i ulike farger - skjær ut fisker, planter, bakgrunn m.m.
Sett ovnen på 180 grader.
Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Bland inn rømme, hvetemel, salt, natron og ett og ett egg. Ha røra i en bakepapirkledd langpanne eller i to runde former.
Perler (stein nederst i fiskebollen).
Sett ovnen på 180 grader.
Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Bland inn rømme, hvetemel, salt, natron og ett og ett egg. Ha røra i en bakepapirkledd langpanne eller i to runde former.
Stekes midt i ovnen i ca 40 minutter.
Avkjøles
Jeg ønsket en ganske høy kake, så det ble tre lag med fyll:
1. lag: vaniljekrem (ferdig eller hjemmelaget)
2. lag: bringebærmousse (1pakke bringebærgele og 3 dl fløte: Lag geleen etter oppskrift, og la den bli kald, men like før den stivner pisker du den luftig. Pisk kremfløte og vend kremen forsiktig inn i geleen.
3. lag: krem, tynt lag (av 2 dl fløte)
"Vannet på toppen": Jeg tok litt av bringebærmoussen og blandet inn blå farge. Lot den stivne og moste den med gaffel.
Man bør ha smørkrem for å jevne ut ujevnheter på kaka og feste fondanten, men det hoppet jeg over. ;-) Det gikk bra allikevel.
Fondant på fondant festes greit med vann hvis du ikke har spiselig lim.
Bruk fantasien ved pyntingen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar