På tur, dugnad, mellommåltid eller til middag?
25-35 stk
50 gr gjær
150 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker
ca. 850 gr hvetemel
Pålegg/fyll:
Ketsjup/ salsasaus/ tomatpure
Pølser
Ost
Evt. løk, paprika eller lignende
Smuldre gjæren i en bakebolle. Smelt margarinen i en
kjele. Hell i melken når margarinen har smeltet. Varm opp til fingervarmt. Rør
melkeblandingen i gjæren. Tilsett salt, sukker og nesten alt melet. Litt av
melet kan spares til utbakingen. Arbeid deigen smidig og luftig. La den heve i
30 min.
Dryss litt mel på bakebordet, og arbeid deigen smidig. Kjevle
deigen ut til en stor, litt avlang leiv. Ca ½ cm tykk. Smør på ketsjup/salsasaus.
Ha på pølsebiter og eventuelt andre ønsker. Rull sammen. Skjær
hver rullen i 25-35 biter. Legg dem på bakepapirkledd stekeplate. La dem heve i
30 minutter.
Stek snurrene midt i ovnen på 240 grader i 8-12 minutter.
Avkjøles på rist.