OPPSKRIFTMAPPER
søndag 8. april 2012
Snickerskake
NB!
Farlig god! Når du forsyner deg for tredje gang, kan du trøste deg med at du helt sikkert forbrant ganske mange kalorier under bakingen...
4 eggehviter
3 dl sukker
2 ½ dl saltede peanøtter
20 ritzkjeks
6 dl fløte
3 dl vaniljekrem
1 pose M- sjokolade
Peanøtter til pynt
Glasur:
4 eggeplommer
3 ss sukker
60 gr. margarin
100 – 200 gr. mørk sjokolade
Bunn:
Sett stekeovnen på 175 grader. Ha kjeksen og peanøttene i en solid frysepose/brødpose. Knus innholdet med ei kjevle.
Pisk eggehviter stivt, og tilsett sukkeret litt etter litt. Ha den knuste kjeks- og nøttemassen i marengsen. Kle en langpanne med bakepapir, og bre røren utover ¾ av pannen. Stek bunnen i 20-25 minutter midt i ovnen. Avkjøl.
Glasur:
Eggeplomme, sukker og margarin smeltes. Ha deretter i den mørke sjokoladen. Smør glasuren over den avkjølte kakebunnen.
Fyll og topp:
Del bunnen i to. Pisk fløte med litt sukker. Halvparten av kremen blandes med vaniljekremen og smøres på den ene kakebunnen – sjokoladesiden opp. Den andre kakebunnen legges oppå kremen - med sjokoladesiden opp her også. Resten av kremen (uten vaniljekrem) smøres på kaka. Pynt deretter med peanøtter og M- kuler.