Denne gangen skulle jeg prøve å lage en kake som var inspirert av www.30poundsofapples.com, men jeg ville ha den mye høyere og med min egen oppskrift!
Vel, slik gikk det altså ikke...
www.30poundsofapples.com |
La meg derfor presentere Kakekræsj!
Smaken var ihvertfall god!
Sjokoladekaka (denne oppskriften har jeg vist før på bloggen under supersafig sjokoladekake)
400 gram smør
4, 5 dl vann
9 ss kakao
9 dl hvetemel
8 dl sukker
1 ts salt
2 ts natron
4 egg
3 dl rømme
Ha smør, vann og kakao i en kjele. Kok opp og avkjøl. Bland inn hvetemel, sukker, natron og salt.
I en annen liten bolle har du rømme og egg og pisker dette lett. Ha det deretter i kjelen og rør godt.
Hell røra i en bakepapirkledd stekeplate.
Kaka stekes midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter.
Jordbærkrem
3 dl kremfløte
3 ts sukker
150-200 gram jordbær, friske eller frosne.
Ha friske jordbær til pynt.
NB! Avhengig av årstiden selvfølgelig, men dersom man må velge mellom smakløse jordbær fra Belgia eller frosne , norske jordbær, ville jeg valgt frosne jordbær til selve pureen. Til pynt er det håpløst å bruke frosne jordbær.
Stivpisk kremfløte og sukker. Kjør jordbærene til puré med en stavmikser/blender og vend den forsiktig inn i kremen.
Hva gjør man så? Jo, man kan prøve å dele kaken i mange etasjer med jordbærkrem i mellom - eller velte tårnet og så servere en kakekræsj!
NB! Avhengig av årstiden selvfølgelig, men dersom man må velge mellom smakløse jordbær fra Belgia eller frosne , norske jordbær, ville jeg valgt frosne jordbær til selve pureen. Til pynt er det håpløst å bruke frosne jordbær.
Stivpisk kremfløte og sukker. Kjør jordbærene til puré med en stavmikser/blender og vend den forsiktig inn i kremen.
Hva gjør man så? Jo, man kan prøve å dele kaken i mange etasjer med jordbærkrem i mellom - eller velte tårnet og så servere en kakekræsj!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar