søndag 25. oktober 2015

CCT Sandwich


"Spis mer av det som gjør deg glad" stod det på serviettene til gjestene våre. Og på denne måten måtte de selv dandere sandwichene - med sine egne smaksfavoritter!












BLT står for bacon, lettuce and tomato, altså bacon, salat og tomat. Mitt smørbrød velger jeg å kalle CCT der hovedingrediensene blir chicken, cheese and tomato. Altså kylling, ost og tomat. 
Denne gangen gjorde jeg litt ekstra rundt denne retten siden vi hadde gjester. Her kan man bruke fantasien, bare man har fokus på hovedingrediensene. 
Jeg la til litt serranoskinke i tilfelle noen av gjestene ikke hadde kylling som sin smaksfavoritt. 

Trykk på les mer for oppskrift
Bruk det du ønsker av:
Mozarella, ferske små kuler, store i skiver m.m.
Kyllingkjøtt (ferdigastekt kylling fra butikken, stekt kyllingfileter i biter eller kyllingvinger etc)
Tomater (klase, baby, biff m.m.)
Bladpersille og koriander til pynt
Paprika

Salsa
4-5 tomater
1/2 rødløk,
1/2 gul løk
1/3 eller 1/2 rød chili, avhengig hvor tøff du er ;-)
bladpersille
1 ss koriander
1/2 lime
1 ss olivenolje
salt og pepper

Tomater skjæres i terninger. La de renne av seg litt i en sil eller dørslag mens du tilbereder resten. Løken (gul og rød) skal hakkes fint. Chili skal super-finhakkes. Koriander og bladpersille grovhakkes. Limes presses, siden du kun skal bruke saften. Alt skal blandes i en bolle FORSIKTIG. Smak til med LITT salt og pepper.  

Avocado
2 modne/myke avokadoer 
½ lime. Resten fra limen du brukte i salsaen.  
1 ss lettrømme
2 hvitløkfedd
½ rød chili. Resten av chilien du brukte til salsaen. 
Litt salt

Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut avocadokjøttet. Bruk en gaffel eller stavmikser til å lage mos. 
Bland deretter inn saften av den halve limen, rømme, presset hvitløksfedd og finhakket chili (uten frø). Smak til med salt. 
La guacamolen stå kaldt frem til servering. La plastfolien ligge nedpå guacamolen så den ikke blir brun før servering. 

Toast
1 dl olivenolje
1 fedd hvitløk
Hvitløken presses og blandes i olje. Lyst brød skjæres i skiver. Pensle brødskivene med hvitløksolje. Legges på rist i ovnen og grilles. Tips: Ha en bakepapirkledd stekeplate under, slik at oljen drypper ned på den. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar