mandag 22. juni 2015

Sommerdrøm med valnøtter og hvit sjokoladekrem







Denne kaka er himmelsk lett å lage og trippel-himmelsk å nyte! Smaksfavoritten min her er kombinasjonen kakebunn med en liten salt smak sammen med søt krem og friske bær!

Kakebunn
75 gram valnøtter
25 Ritz-kjeks
3 eggehviter
200 gram sukker

1 ts smør

Sjokoladekrem
100 gram hvit sjokolade
3 dl kremfløte

Pynt
Bringebær 
Moreller

Pisk eggehvite med kjøkkenmaskin. Ha i litt og litt sukker. Marengsen skal få hvite, stive topper. Knus valnøtter og kjeks i foodprosessor. Vend denne blandingen forsiktig i marengsen med en slikkepott. 
Smør en kakeform (hjerte, rund, firkant ca 20-22 i diameter) med margarin/smør. Ha i røra. Stek kakeformen midt i ovnen på 175 grader i 35 minutter. 
Avkjøles. 

Brekk hvit sjokolade i biter i en kopp som tåler microovn. Smelt sjokoladen i micro 30 sek av gangen, rør, helt til du har en flytende, fin sjokolade. 
Pisk kremfløte til krem og vend den smeltede sjokoladen forsiktig inn. Smør kremen på kaka. Pynt med moreller og bringebær. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar