Dette er en konfekt du kan lage i romjulen som en koselig aktivitet. Da har du vert- vertinnegave til julelunsj m.m. Det er også en matgave eller konfekt som du kan lage hele året.
200 gram marsipan, råmarsipan eller den billigere blandingsvarianten med ca 50% mandler
2 ss konjakk
50 g nougat
150 g kokesjokolade
Pynt
Del marsipanen i to og bland en spiseskje cognac i hver marsipandel. Del marsipanbiter 20 biter, 10 gram marsipan i hver bit. Trykk de flate og legg en liten bit nougat på hver marsipan. Pakk nougaten inn i marsipan og rull de til kuler. Sett kulene kaldt mens du lager sjokoladetrekket. Ha 75 gram sjokolade deles i biter og has i vannbad. Rør jevnt med slikkepott til alt er smeltet. Hakk 75 gram sjokolade i små biter. Ta den smeltede sjokoladen vekk fra vannbadet. Den hakkede sjokolade skal røres inn i den smeltede sjokoladen uten å ha den på varme igjen. Da får du en jevn og fin farge på sjokoladen.
Dypp kulene i sjokoladen og ta de opp med en gaffel med færrest mulig tagger.
Del marsipanen i to og bland en spiseskje cognac i hver marsipandel. Del marsipanbiter 20 biter, 10 gram marsipan i hver bit. Trykk de flate og legg en liten bit nougat på hver marsipan. Pakk nougaten inn i marsipan og rull de til kuler. Sett kulene kaldt mens du lager sjokoladetrekket. Ha 75 gram sjokolade deles i biter og has i vannbad. Rør jevnt med slikkepott til alt er smeltet. Hakk 75 gram sjokolade i små biter. Ta den smeltede sjokoladen vekk fra vannbadet. Den hakkede sjokolade skal røres inn i den smeltede sjokoladen uten å ha den på varme igjen. Da får du en jevn og fin farge på sjokoladen.
Dypp kulene i sjokoladen og ta de opp med en gaffel med færrest mulig tagger.
Ha på ønsket pynt.
Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.
Du kan også la være å dyppe kulene i sjokoladen men bare dryppe sjokolade over.
Oppbevares i tett boks i kjøleskapet.
Du kan også la være å dyppe kulene i sjokoladen men bare dryppe sjokolade over.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar