Lemon curd er et søtt – syrlig alternativ til marmelade. Lemon curd lages med smakfulle ingredienser og en dose tålmodighet og nøyaktighet. Holdbarhet: minst 10 dager.
Lemon curd kan benyttes til
ulike julekaker (sandkaker, havreflarn m.fl), horn, pannekaker, toast,
rundstykker, scones, kjeks, dessertpai, bløtkakefyll, cupcakefyll, topping til yoghurt,
ostekakelokket (istedenfor gele) eller som topping på desserter.
Julens desserttips: lun sjokoladefondant med en kule sorbet og en klatt lemon curd.
Nyttårsaftenkaka: Pavlova
Lemon: Marengsbunn, en del pisket krem og en del lemon curd (blandes). Topping:
friske bær eller pasjonsfruktkjøtt.
3 egg
140 gram sukker
Ca. 80 ml sitronsaft, ca. 2-3 sitroner. Sil sitronsaften!
55 gram usaltet smør
1 ss revet sitronskrell, kun det gule
Pisk eggene i en bolle som tåler vannbad. Pisk deretter inn sukkeret. Rør inn sitronsaften før du setter bollen på vannbadet. varm opp vann i en kjele. Vannet skal ha småbobler i bunnen av kjelen (nesten kokepunktet) når du setter bollen i vannbadet. Rør (med en visp dersom du vil ha luftig curd) hele tiden. Curden skal få en "rømmekonsistens". Den skal nå 71 grader, og det tar ca. 10 - 15 minutter.
Ta deretter bollen vekk fra varmen. Rør med en slikkepott. Etter et par minutter har du i smør og revet sitronskrell. Rør til alt er godt blandet.
La bollen stå på benken i 5 minutter. Legg deretter plastikk oppi bollen for å ikke få hinne på curden. Sett deretter curden i kjøleskapet. Når den er kjølt ned, har du den i syltetøyglass etc.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar