4 dl kremfløte
4 dl sirup, lys4 dl sukker
4 ss smør
matpapir eller cellofan
Ha fløte, sukker og sirup i en kjele. Rør godt. Kok deretter opp massen med stadige omrøringer. Dette skal koke i ganske lang tid, ca. 1, 5 - 2 timer. Det skal tykne og skal kunne tykne raskt i et glass vann. Dvs. Du tar et glass med kaldt vann. Tar en teskje med karamellmassen. Karamellen er klar dersom: 1. Massen stivner før den lander i bunnen av glasset. 2. Massen kan formes som en kule.
Ha fløte, sukker og sirup i en kjele. Rør godt. Kok deretter opp massen med stadige omrøringer. Dette skal koke i ganske lang tid, ca. 1, 5 - 2 timer. Det skal tykne og skal kunne tykne raskt i et glass vann. Dvs. Du tar et glass med kaldt vann. Tar en teskje med karamellmassen. Karamellen er klar dersom: 1. Massen stivner før den lander i bunnen av glasset. 2. Massen kan formes som en kule.
Ha deretter i smøret og rør. Ha massen i silikonformer eller bakepapirkledd kakeform, brødformer etc. Avhengig av hvilken tykkelse og form du ønsker. Når karamellen stivner klipper du opp eller tar bitene ut av silikonformene. Pakk de inn i cellofan, matpakkepapir eller annet papir.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar