OPPSKRIFTMAPPER
tirsdag 9. april 2013
Fylte horn m/ost og skinke
Ca. 25 stk
50 gr. gjær
125 gr margarin
5 dl melk
½ ts salt
1 dl sukker
Ca. 14 dl hvetemel
Ost og skinke i terninger
Smuldre gjæren i en bolle. Smelt fettet og tilsett melken. La det bli fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjøren. Tilsett salt, sukker og nesten alt melet.
Arbeid deigen smidig. La den heve i 30 min. Dryss litt mel på bakebordet. Del deigen i tre og lag tre runde leiver som du skjærer i stjerner slik at du får trekanter. Ha på skinke og ost evt krydder. Rull trekanten sammen-start med den bredeste enden.
La horna heve i 40 minutter. Pensle de med sammenvispet egg (blankhet) eller melk (matthet). Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 8-9 minutter. Avkjøles på ris, men er svært gode lunkne når osten fortsatt er smeltet!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
1,4 kg tror æ nok heller
SvarSlettMed litt mer enn 1,4dl mel så ble det super gode horn og kanel snurrer. Var tom for ost på siste runden, så ble derfor kanelsnurrer også :-)
SvarSlettHer har det kommet et komma i veien! Det skal stå 14 dl. Jeg retter det opp med det samme! Takk for tilbakemeldingene! :-)
SvarSlett