Les oppskriften godt før du starter. Her er det endel operasjoner som du kan gjøre samtidig. Du bør bl.a. begynne med lag 4...
Langpanne 30x30 eller stor rund form
Bunn/ lag 1
100 g mørk sjokolade
75 g sukker
6 store egg
3 dråper sitron saft
Smelt sjokoladen i mikro cirka 1 minutt.Ta det ut etter 30 skunder , rør noen ganger, og varm det litt til. La den avkjøles, men ikke stivne. Separer eggeplommene fra eggehvite. Hell sukker (bortsett fra 2 ss sukker som du sparer til marengsen) i en bolle sammen med eggeplommene. Piskes til eggedosis. Sjokoladen helles i eggedosisen. Blandes godt.
Pisk eggehvite sammen med 2 ss sukker og tre dråper sitronsaft. Disse to rørene blandes sammen og helles i en bakepapirkledd form.
Kaken stekes på 175 grader i ca 15-17 minutter.
La kakebunnen hvile i formen etter steking.
Lag 2
Marsipan
Jeg bestilte ekstra hvit marsipan fra www.kakeboksen.no.
Strø benken med litt melis og kjevle ut et tynt lag med marsipan. Plasser den oppe på den avkjølte mousse kakebunnen.
Lag 3
2 pk gele ( bringebær eller jordbær)
1,5 dl kokende varmt vann
1/2 dl jus fra en sitron
Kok opp vann og bland det med 2 pk gelepulver. Tilsett 1/2 dl sitronjus. Røres godt sammen og settes til avkjøling. Rør innimellom.
Hell en over marsipanen. Settes kaldt til det har stivnet helt.
Topping/ lag 4
Sjokoladekrem:
200 g mørk sjokolade
3-4 dl fløte
1 ts. vaniljesukker eller vaniljeekstrakt
Legg sjokoladebiter i blender og hakk opp. Varm opp fløten- Ta den bort fra komfyren når det begynner å koke. Hell fløten (litt og litt) i blenderen. Bland sjokolade og fløte.
Sjokoladeblandingen settes kaldt i et par timer. Rør hver halvtime. Når sjokoladen begynner å bli stiv skal den piskes opp til krem. Smør kremen over geleen.