OPPSKRIFTMAPPER
torsdag 12. april 2012
Ostepanert torskefilet med basilikumsaus og gulrøtter
Til to personer (eller fire personer hvis man velger poteter og kun ett fiskestykke per pers)
500 g torskefilet (evt. annen hvit fisk)
1 egg
2 ss strøkavring
1 dl revet Jarlsberg
1 ts salt
¼ ts sort pepper
2 gulrøtter
3 fedd hvitløk eller 2 ss purre
2 ss smør eller margarin
Basilikumsaus:
2 dl fiskekraft (vann + buljong)
2 dl crème fraîche Lett
1 ts maisennamel
½ potte basilikum
1 dl revet Jarlsberg
½ ts salt
Litt sort pepper
Evt. poteter.
Skjær fiskefileten i porsjonsbiter. Strø på salt og pepper. Bland strøkavring med revet ost. Visp egget lett med gaffel. Paner fisken i egget og deretter ost- og brødblandingen.
Rens og skjær gulrøttene og hvitløkbåtene/ purren tynt. Varm smøret og ha i gulrøttene og hvitløken/purren. Stek til gulrotskivene begynner å mykne.
Ta det ut av pannen og hold det varmt. (Evt. bruk to stekepanner). Varm smør og stek fisken gyllenbrun. Fisken skal stekes noen minutter på hver side. Den skal være sprø på utsiden og saftig inni.
Kok opp buljong og creme fraiche. Jevn sausen med litt maisenna hvis den er for tynn. Bland finhakket basilikum og ost i sausen. Smak til med salt og pepper.
Server med gulrøttene og hvitløken/purren, sausen og kokte poteter. Vi lot potetene bli i kjøleskapet. Sausen er mektig og det er såpass mye fisk at det ikke trengs poteter.