Min første wokoppskrift fikk jeg på fjernsynskjøkkenet av Ingrid Espelid Hovig på nittitallet. Da blandet man grønne erter, egg og bogskinke i woken.
Idag er vi litt mer eksotiske når vi først finner frem wokpanna!
til 4 personer
500-600 gr strimlet svinekjøtt
2 ss olje
3 stk
gulrøtter
1 1/2 stk
løk
1 stk
paprika, rød
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
8 ss
sweet chilisaus + 1 ts chili eller en pose med woksaus eller et glass
ferdig saus
½ pose cashewnøtter
ønsket mengde ris
Skjær grønnsaker i biter og strimler.
Varm oljen i en wokpanne eller en vanlig
stekepanne med litt høye kanter.
Straks oljen er varm tilsettes kjøttet. Stekes i
noen minutter alene før du tilsetter alle grønnsakene. Stek på høy varme under
stadig omrøring i 3-4 minutter. Ha i sausen. Kok opp.
Husk at de ikke skal være gjennomkokte, men
sprø.
Kok ris. Like før servering blander du nøttene i woken.
Tilbehør: ris
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar