fredag 9. mars 2012

Svinewok



Min første wokoppskrift fikk jeg på fjernsynskjøkkenet av Ingrid Espelid Hovig på nittitallet. Da blandet man grønne erter, egg og bogskinke i woken. 
Idag er vi litt mer eksotiske når vi først finner frem wokpanna!






til 4 personer

500-600 gr strimlet svinekjøtt 
2 ss  olje
3 stk  gulrøtter
1 1/2 stk  løk
1 stk  paprika, rød
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
8 ss  sweet chilisaus + 1 ts chili eller en pose med woksaus eller et glass ferdig saus
½ pose cashewnøtter 
ønsket mengde ris

Skjær grønnsaker i biter og strimler.
Varm oljen i en wokpanne eller en vanlig stekepanne med litt høye kanter.
Straks oljen er varm tilsettes kjøttet. Stekes i noen minutter alene før du tilsetter alle grønnsakene. Stek på høy varme under stadig omrøring i 3-4 minutter. Ha i sausen. Kok opp.
Husk at de ikke skal være gjennomkokte, men sprø.
Kok ris. Like før servering blander du nøttene i woken. 

Tilbehør: ris

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar