lørdag 26. mars 2016

Hjemmebakt pølsebrød

Pølsebrød er strengt tatt noe vi pleier å kjøpe i butikken, men når man først har funnet ut at dette går lekende lett å lage, kan man bake, slenge i fryseren og tine opp når man trenger. Genialt...og en smule imponerende!?!

Pølsebrød i ovnen

Pølsebrød på tur


Ca 16-18 pølsebrød

Ingredienser:

Ca 500 gram hvetemel (eller hvetemel blandet med noe grovere mel)
1 ferskgjær
75 gram smør/ margarin
3 ss sukker
2 dl melk
1dl vann
1 1/2 ts salt
1egg
+ melk til pensling

Smelt smør i mikroen eller i en kjele. Ha i gjør, melk og vann og avkjøl. Sikt 3 dl av mengden mel sammen med sukker og salt i kjøkkenmaskinen. Ha i melkeblandingen. Ha i litt til mel. Pisk egget med en gaffel i en kopp før du heller det i blandingen. Ha i resten av melet. La kjøkkenmaskinen jobbe med deigen på lav hastighet i 10 minutter.Strø mel under og over deigen og la den heve i 15-20 minutter. Del deigen i 16-18 emner. Kjevle de ut i lompestørrelser og rull de. Klem sammen endene, slik at det er luft inni deigen som ikke slippes ut. La de heve på et bakepapirkledd stekebrett i en times tid. Pensle pølsebrødene med melk. 
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 12-15 minutter. Etter steking, legger du på et kjøkkenhåndkle eller aluminiumfolie i 5-10 minutter for å mykne de litt. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar