Kjære vene! I morges våknet jeg og skimtet fem-tallet på vekkerklokka! Det første jeg tenkte på var hvordan jeg kunne lage scones med blåbær! 05.56 stod jeg ved kjøkkenbenken - klar for å smukke sammen en deig før alle morgenrutiner våknet til liv.
Uten noen som helst oppskrift satset jeg på at dette kunne bli noe jeg kunne servere mine kjære kolleger i skoleledergruppa på morgenmøtet kl.9.00.
Trykk Les mer for å se hvor enkelt dette var!
Før det stekes |
Ferdig stekt |
Klare til å serveres |
12 scones
500 gram hvetemel
50 gram sammalt hvete
2,5 ts bakepulver
100 gram mykt/romtemperert smør
0,5 dl appelsinjuice
Noen dråper sitronsaft
2 dl melk
1,5 dl sukker
2 dl blåbær
1 egg
Bland hvetemel, sammalt hvete og bakepulver sammen i en bolle. Ha i sukkeret. Rør inn melk, juice og sitronsaft. Kna inn romtemperert smør, Bruk fingrene og jobb deigen god! Bland forsiktig inn blåbærene. Del deigen i 12 deler. Smør en form eller stekebrett.
Stekes midt i ovnen i 20 minutter på 200 grader. Avkjøles.
Serveres med smør, ost og syltetøy eller helt "plain" for å nippe til med en kopp te, kaffe eller melk.
05.56: Oppstart baking - og påfølgende morgenrutiner....
07.00: Avreise hjemmefra med scones under den ene armen og to barn under den andre ;-)
*god følelse
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar