Og så er det veldig enkelt.
Trykk les mer/oppskrift
400 gram mørk sjokolade av god kvalitet
40 gram kakao
60 gram melis
evt. smakstilsetning: chili, kanel, appelsinessens m.m.
Brekk sjokoladen i biter. Smelt sjokoladen i vannbad mens du rører med en slikkepott. Påse at du ikke får vann i sjokoladen. Ta bollen med sjokoladen vekk fra det varme vannet når all sjokolade er smeltet. Sikt inn kakao og melis (evt.smakstilsetning). Rør massen godt sammen med slikkepotten. Hell sjokoladeblandingen i former (konfektformer, isbitformer e.l.)
Stikk ispinner/sugerør/skjeer oppi sjokoladen. Ha på ønsket pynt: knuste sukkertøy, kakepynt, chilipulver, spiselig gull etc. La de stivne på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet. Når de har stivnet kan du pakke de pent i cellofan- eller gaveposer.
Her i huset finnes det noen sjoko-momser som syntes disse var gode å spise rett fra pinnen.
Bruksanvisning:
Varm opp ca. 2 dl melk per pinne. Ha melken i koppen og rør med pinnen. Kakaoen er klar til servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar