tirsdag 15. juli 2014

Lapskaus med storfe



500 - 600
 gram storfekjøtt, terninger
2 ss smør
4 dl vann
1 stk kjøttbuljongterning
6 stk poteter,  terninger
3 stk gulrøtter, terninger
1 stk persillerot, terninger
1-2 dl frosne, grønne erter1 ts salt
1/2 ts pepper

Skjær kjøtt i terninger. Smelt smør i stekepanne. Når smøret begynner å endre farge og har sluttet og bruse, bruner du kjøttet i to vendinger. Ha kjøttet i en gryte, hell over vann og ha i buljongterning. Tilsett potet- og grønnsaksterningene, og la det småkoke på middels varme til grønnsakene er godt møre, ca. 20 minutter. Ha i de grønne ertene. La det stå i 3-4 minutter før du smaker til med salt og pepper. 
Jo mer du rører, jo mer most blir lapskausen. Hva liker du best? 
Tilbehør: flatbrød og tyttebær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar