Sukkerertene er høstet inn |
Nyplukkede og vaskede sukkererter |
"som perler på en snor" |
50% frosne erter + 50% rett fra hagen = 500 gram grønne erter klare til suppe |
Grønn ertesuppe klar til servering |
Det er kjempegøy å kunne lage middag på egendyrka råvarer. Denne suppe er enkel, mettende og god.
500 gram grønne erter, frosne eller ferske.
1-2 poteter, skrelles og kuttes i terninger
6 dl vann og 1 1/2 terning hønsebuljong
2 + 1 dl creme fraiche
1 ts sitronsaft
salt og pepper, ønsket mengde - smak deg frem.
Garnityr: bacon, erter og creme fraiche
Kok opp buljongen og potetterningene. La det koke i 10-15 minutter mens du forbereder det resterende. Ha i ertene og la det koke i 3-4 minutter. Kjør suppen i blender eller med stavmikser. Ha i 2 dl creme fraiche, salt og pepper. La suppen få et oppkok.
Tilbehør: stekte baconbiter og godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar