Påskeharen har lagt egg i kokosgresset |
3 egg
2,5 dl matolje
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 g hvetemel
100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
1 1/2 eple
Ostekrem (hvis du ønsker å ha fyll i kaka):
200 gram kremost naurell, romtemperert
150 g mykt usaltet smør, romtemperert
400 g melis
Frø fra en vaniljestang
ev saft av 1 appelsin
Sjokoladesmørkrem
100 g margarin
300 g siktet melis
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss kaffe
Pisk sammen egg, olje og sukker. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland godt. Rør i hakket sjokolade. Riv gulrøttene. Skrell eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen. Ha røra i en bakepapirkledd springform . Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 50-60 minutter.
Avkjøl kaken.
300 g siktet melis
1 1/2 ss kakao
1 1/2 ts vaniljesukker
3 ss kaffe
Pisk sammen egg, olje og sukker. Sikt sammen hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene. Bland godt. Rør i hakket sjokolade. Riv gulrøttene. Skrell eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen. Ha røra i en bakepapirkledd springform . Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i 50-60 minutter.
Avkjøl kaken.
Rør osten til en glatt krem sammen med melis og vaniljefrøene. Tilsett mykt smør i små klatter. Ha deretter i saften fra en appelsin. Ikke rør for lenge i kjøkkenmaskin, pga at kremen kan skille seg. Del kaka i to og ha på smørkrem i midten.
Temperert smør piskes svært godt sammen med det tørre. Tilsett kaffe og evt. litt likør eller rom. Smør et tynt lag med sjokoladesmørkrem på hele kaka. Deretter skal kurvmønsteret lages. Hvis du trenger veiledning, sjekk denne lenken: http://www.cacas.no/NyttigeTips/84
Farg kokos med grønn farge. Pynt med påskeegg eller annen påskegodt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar