OPPSKRIFTMAPPER
lørdag 28. desember 2013
Isbombe
Dette er den perfekte "nyttårskaka" som du kan lage flere dager i forkant. Det eneste du kan gjøre på selve dagen er å velte den på et fat og sette stjerneskudd i den! Happy new year!
1,5 liter vaniljeis, av god kvalitet
3 dl kremfløte
50 g mørk sjokolade
50 g marsipan
i tillegg til en (eller flere) av disse ingrediensene:
50 g brente mandler
30 gram valnøtter
10 pepperkaker
200 gram bringebær
evt. 4 ss Grand marnier
Skjær/ hakk alt av "godis" i små biter. La isen tine en halv time på benken. Pisk fløten til krem og bland den med isen og godisen i en kjøkkenmaskin.
Smør en bolle av plast eller metall med litt olje.
Dekk hele bollen med plastfolie. Hell blandingen i bollen og dekk bollen med folie. Rør litt i blandingen etter 15 og 30 minutter i fryseren. Når isen har stått halve innfrysningstiden heller man over Grand Marnier. Isbomben skal stå i fryseren i tilsammen 3 - 4 timer.
Ta bomben ut av fryseren. Få tak i plasten og løft isbomben ut av bollen. Legg den på et fat. Du kan gjerne smelte hvit sjokolade og helle over isbomben og/eller pynte den med annet ønskelig pynt.
Hvis dette er nyttårskaka, kan du fint pynte den med stjerneskudd!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar