fredag 4. oktober 2013

Syrlig jordbærpai



Dette er en superenkel jordbærpai med syrlig smak. Paideigen kan gjerne lages dagen før og stå i kjøleskapet frem til like før servering. Da er det bare å steke og klæsje på fyll - vips! Ferdig!


Til 6 personer
1 søt paibunn: 
3 dl hvetemel 
130 gram smør
2 ss kaldt vann
1 ss sukker

ha alle ingrediensene i enkjøkkenmaskin og kjør raskt sammen til en jevn deig. 
Kjevle deigen og legg den i en paiform. Prikk den med gaffel. La den stå i kjøleskapet i 30 minutter. 
Stek paibunnen i ca. 15 minutter på 200 grader, midt i ovnen. Avkjøles.

2 dl rømme
2 dl mascarpone
1 vaniljestang, frøene
1/2 lime, saften
5 ss melis
Ca. 500 gram jordbær, i skiver

Pisk rømme, mascarpone, lime, melis og vaniljefrø sammen til en tykk masse. 
Fordel massen over den avkjølte paibunnen. Pynt med jordbær og melis/ sitronmelisse. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar