tirsdag 1. oktober 2013

Chicken korma



Dette er en indisk kyllingrett som noen mener skal ha mandler og rosiner, andre mener cashewnøtter. Det alle er enige i er at det skal være fløte, og ellers kan retten tilsettes det utvalg urter og eksotiske krydderblandinger man selv ønsker. 

Etter at ei god venninne av meg flyttet tilbake til Norge etter et par år i India, lærte jeg at masala betyr blanding. Visste du det? Så garam masala betyr altså sterk (krydder)blanding.  Det betyr at du selv kan lage din egen garam masala. Som oftest blandes koriander, pepper, spisskummen, muskat, nellik, kanel og chilipepper for å få en garam masala. 
Heldige meg har fått noen ulike masalaer fra India - og de er perfekte til denne kylling korma. 

Denne oppskriften er ikke sterk siden den passer for hele familien, men krydrer du litt ekstra blir det fort en indisk-spicy-hjelp-jeg-trenger-vann-opplevelse.

100 gram smør, helst klaret/ghee
1 hel ferdigstekt kylling i terninger
2 - 3 løk, finhakket
2 - 3 hvitløk, finhakket
30 gram ingefør, revet
1 grønn chili, finhakket
2 ss garam masala
400 gram grovhakket tomat (hjemmelaget eller ferdig på boks)
2 dl vann
3 dl joghurt naturell
100 gram cashewnøtter (evt. mandler og rosiner)
150 gram kokosmelk
salt og pepper
fersk koriander

Smelt smøret i kjelen, tilsett deretter løk, hvitløk, ingefær og chili. Fres til det har fått en gylden farge. 
Ha i garam masala og rør godt i 2 minutter. 
Tilsett de hakkede tomatene, vann og joghurt. Kok opp og la det trekke i 15 minutter. 
Ha i kyllingbitene, nøtter og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter. 
Smak til med salt og pepper. 
Dryss koriander på og server. 

Tilbehør: Ris og nanbrød

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar