Dette er den perfekte lørdagsmiddagen... Ihvertfall en av de gode for slike som meg som liker å prøve nye retter. Her er det ikke noe som heter fredagstacoen og lørdagspizzaen - joda, innimellom har vi det også, men ikke HVER helg!
Det jeg var mest spent på denne gangen var blåmuggosten, og den ble en SMAKSFAVORITT! He he...
Til 4 personer
Blåmuggost
100 gram blåmuggost
150 gram smør
1 neve gressløk, finhakket
pepper
Biff
800 gram biffkjøtt
salt og pepper
Ovnsbakte tomater
600 gram cherrytomater
2-3 ss olivenolje
1 ts havsalt
rosmarin, kvister
Ovnsbakte poteter
8-12 poteter
3-4 ss olivenolje
salt
Lag blåmuggostsmøret aller først. Bland sammen alle ingrediensene i en skål og bland med en skje. Når alt er godt blandet legger du de i en pølseformet fasong på bakepapir. Pakk inn smøret og legg den i fryseren i 20-30 minutter, slik at smøret raskt får en fin form. Etter måltidet kan smøret oppbevares i kjøleskapet, for det blir muligens litt smør igjen.
Skjær cherrytomatene i to og legg de en ildfastform. Hell olivenolje og salt over. Topp med noen rosmarinkvaster. Stekes midt i ovnen på 120 grader i 2 timer.
Skjær potetene i båter. Legg de på et bakepapirkledd stekeplate. Ha på olivenolje og salt. Stekes midt i ovnen på 220 grader i 20-25 minutter.
Hvis du ønsker at cherrytomatene skal være varm ved servering, setter du de inn sammen med potetene de siste 5 minuttene.
Stek biffen i stekepanne/grillpanne, først på hard varme, deretter svakere varme. Legg en skive blåmuggost på hver biff det siste minuttet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar