onsdag 28. august 2013

Gulrotsuppe med røde linser og kjøttboller

 

Mannen i huset er ikke sup(p)erbegeistret for suppe etter endt arbeidsdag, 
men denne slo virkelig an hos hele familen - store som små! I denne var det mat!
Denne oppskriften er godkjent som lavkarbomåltid. Jeg trodde ikke gulrøtter var godkjent som lavkarbo, men det er det visst. Hvis du ønsker et lavkarbomåltid kan du for eksempel bestille lavkarbobrød på Fedon Lindberg sin nettside.
Trykk les mer for oppskrift på suppa.
Til 4 personer
150 gram røde linser
300 gram karbonadedeig
ca 1 l vann til kjøttbollene
5 ts revet løk og 5 ss finhakket løk
4 + 2 ts olivenolje
2 fedd hvitløk
12-15 dl grønnsaksbuljong (avhenger av hvor tykk suppe du foretrekker).
500 gram gulrot
4 poteter
8 ss tomatpure
1 ss creme fraiche
Sitrondråper
Salt og pepper

Kok de røde linsene i halvparten av tiden som det står anvist på pakken. 
Rør deretter 50 gram av linsene, karbonadedeigen, den revne løken, salt og pepper sammen. Form de til små kjøttboller med en teskje og ha dem i kokende vann som skal holde seg like under kokepunktet i 10 minutter. 

Skjær hvitløk, poteter og gulrøtter i terninger. 
Varm olivenolje (4 ts) i en kjele og stek løken (den finkakkede) og hvitløken blank og myk. Ha i gulrotterningene, potetterningene og bland godt. Skyll av resten av linsene og ha det i kjelen. Vend godt. Ha i buljongvannet og tomatpureen. La suppen småkoke i 15 minutter. Ha blandingen i en blender og smak til med creme fraiche, salt, pepper, sitronsaft og de siste 2 ts med olivenolje. 

Ha i kjøttbollene og server. 
Tilbehør: godt brød 



 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar