OPPSKRIFTMAPPER
torsdag 9. mai 2013
Ost & kjeks
Melken, lagringstiden, lagringsforholdene er bare noe av det som påvirker hvilken smak osten får. Mange velger å servere rødvin ved siden av kraftige oster og rosévin eller hvitvin til milde dessertoster. Også søt og salt kjeks, frukt, nøtter og noen typer grønnsaker serveres gjerne sammen med ost. En superflink dame på en Menybutikk sa en gang til meg at kjeksen skal være mest mulig naturell, altså minst mulig salt. Hun anbefalte å ta en baguett og skjære i supertynne skiver. Og det er veldig godt for da kommer ostesameken aller best frem.
Frankrike er verdens største osteland og det er som oftest de franske ostene jeg velger til ostefatet. Babybel - fransk edamerost, Brie - hvitmuggost, Camembert - hvitmuggost, Chèvre - geitemelk, Münsterost - kittmodnet løypeost, Port Salut - dessertost, Roquefort - blåmuggost med skarp smak. Det er også godt med den trygge kremosten, Jarlsbergen og gräddosten.
200 gram ost per person til et ostemåltid/ 150 gram ost til snacks.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar