Dette er ostekaka for deg som vil bli ferdig med bakingen på under 30 minutter. Jeg mener at den smaker litt lite. Den er ikke vond - men ikke himmelsk. He he. Den kan lages som ei kake (se bildet) eller som porsjoner. Ved porsjoner ville jeg ha laget ca 6 stk, slik at de ble litt høye og stilige.
12 søt kjeks f.eks. Gjendekjeks (knuses)
1 ts kanel
1 lime (skrubb den godt)
1 beger kesam vanilje
1 beger cottage cheese
1 dl melis
Sett kanten av springformen på et stort fat (eller små runde former uten bunn på porsjonsasjetter).
Bland kanel i den knuste kjeksen. Dryss halvparten av kjeksblandingen på bunnen(e) på et jevnt lag.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i 6 minutter.
Strimle limeskall med et rivjern. (Skal brukes til pynt)
Press saften av limen i en kjele. Kokes opp, tas av kokeplaten. Klem vannet av gelatinen og rør de oppi limesaften.
Bland Kesam, cottage cheese og melis til en jevn masse. Rør inn limesaften sakte i blandingen. Fordel massen over kjeksbunnen. Dryss resten av kjeksen over. Settes i kjøleskapet i ca. 2 timer.
Pynt: limeskall
Kok opp 1 dl vann tilsatt 1 dl sukker. Ha i det revne limeskrellet. Kokes i 1 minutt. La det renne godt av og fordel det på sukret matpapir.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar