Ja, tortilla er en spansk matbetegnelse. Det betyr i hovedsak to ulike matretter: I Spania er det nemlig et tykk omelett med skiver av potet og løk. Mens i Mexico og deler av Mellom- Amerika og USA er det en betegnelse for maislompe.
Her kommer tortilla española, eller enda mer korrekt: tortilla de patatas!
4 porsjoner (4 personer hvis frokost, men 2 personer hvis middag)
4-5 poteter i terninger
2 ss olje
2 ss grovhakket løk
8 stk egg
4 ss vann
4 ss bladpersille
2 ss finhakket tørket dill
2 ss hakket tørket gressløk
6 ss cottage cheese
8 skiver røkelaks (eller annet du har for hånd: pølser, karbonader m.m.)
Stek potetterningene i stekepannen med olje til de er møre, 10-12 minutter (smak på en for å sjekke). Tilsett løk og stek videre til løken blir blank, ca. 3 minutter. Visp sammen egg, vann, krydder og cottage cheese. Hell eggeblandingen
over potetene og løken. Stek tortillaen på svak varme til den er
stivnet.
Tilbehør: røkelaks og godt brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar