Epler er kanskje ikke det man assosierer med middagsrett, men det er faktisk veldig friskt og godt!
Til 4 personer
(på bildet har jeg halvert oppskriften)
500 g
kalkunkorv eller falukorv
Ca 8-9 poteter
1 ts
salt
2 ts
tørket timian/ timiankvist eller gressløk til pynt
3 dl
matfløte
1 dl revet ost
1 stk
eple
Skrell skrell potetene og skjær de i tynne skiver. Bland poteter, salt og urter i en smurt ildfast form. Hell på
matfløten og strø over osten. Stekes i ovnen ved 225 °C i ca 40
minutter.
Skjær snitt i korven, nesten helt gjennom. Skjær eplet i tynne
skiver og sett epleskivene ned i korven. Legg korven oppå potetgratengen etter halve steketiden, og stek videre de siste 20 minuttene.
Server gjerne med en grønn salat og/eller gulrotstaver
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar