Pirog er russisk nasjonalrett.
Man kan putte masse forskjellig i pirogene. Vi kjenner kanskje best den typiske pizzapirogen med kjøttdeig, løk og mais. Her kommer den mer tradisjonelle varianten med oksekjøtt, spinat og potet.
Perfekt å ta med ut på tur da den fint kan varmes på bålet eller spises kald.
4 store piroger eller 8 små
Deigen:
50 gram gjær
2 dl vann1 ts salt
1/2 ts sukker
1/2 d olje
6-7 dl hvetemel
Deigen:
Rør gjør og vann sammen. Vannet skal være litt mer enn fingervarmt. Rør
inn melet. Elt godt, gjerne i kjøkkenmaskin i 5-10 minutter. Heves i 30
minutter.
Sett stekovnen på 200 grader.
Fyllet:
200 gram flatbiff i terninger
1 løk
50 gram babyspinat (hakkes godt)
4 ss tomatpure
1/2 ts salt
pepper
200 gram kokt potet (skjæres i terninger)
melk til pensling
2 ss olje til steking
Fyll: Brun oksekjøttet i olje. Tilsett løk. Fres. Tilsett spinat, potetene, tomatpure, salt og pepper
Trill deigen uit i en pølse, del den i 4 eller 8 biter. Kjevle deigen i til små runde bunner. Fordel fyllet på alle bunnene. Brett den ene delen over den andre, slik at du får en halvmåneformer. Trykk kantene godt ned med en gaffel. Legges på bakepapirkledd stekebrett.
Pensle pirogene med melk. Stekes i ovenen i 15 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar