Jeg humrer når jeg ser dette bildet. Etter at bildet ble tatt, så jeg at maten ble litt merkelig dandert. Jeg har lyst til å gi bildet tittelen: Grønnsak spiser fisk! Jeg ser nemlig et dyr i rotmosen! Vel, dette er en enkel, sunn og rask fiskemiddag.
Panert fisk er ofte favoritt hos barn. Man få en god og sprø skorpe på fisken.
til 4 personer:
4 torskesykker (ca 600 gram)
mel, salt, pepper og griljermel
8-10 poteter
4-5 gulrøtter
1/4 purre
salt og pepper
smør/olje
2 dl fløte
Skjær poteter, gulrøter og purre i biter. Kok i ca. 10 minutter. Mos enten med stappe-moser (for grov type) eller med stavmikser (for pure). Ha i 2 dl fløte, salt, pepper og 2 ss smør/margarin.
Varm olje eller smør i en stekepanne. Krydre fiskebitene med salt og pepper og vend dem først i melet, deretter i sammenpisket egg og til slutt i griljermelet. Stek fisken i 4-5 minutter.
Vips! Middagen ferdig på veldig kort tid!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar