Når svigermor sikler etter oppskriften og tantebarnet på 5 år sier at han vil spise opp et halvt brød alene, skjønner du at baksten er vellykket!
Dette er en superenkel oppskrift og blir garantert bra!
1 pakke fersk gjær (50 gram)
8 dl lunket vann
1,5 kg hvetemel
2 dl olivenolje
1 ss salt
Bland gjæren i lunket vann. Ha i alle de andre ingrediensene og kjør dette i kjøkkenmaskinen i 10 minutter.
Deigen skal være luftig litt småseig, men ikke klebre.
Heves i 40 minutter.
Del deigen i 5 deler og form de med spisse tupper. Skjær 3-4 kutt per brød. La deigen heve i 30 minutter før du pensler godt med vann og strør mel oppå.
Stek brødene i ovnen på to brett, varmluft 200 grader i 35 minutter.
Avkjøles på rist.
Serveres til suppe, gryterett, salat eller bare moms i deg med smør og godt pålegg!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar