OPPSKRIFTMAPPER
søndag 13. januar 2013
Bacon- og skinkepai
til 4 personer
Paideig:
3 dl hvetemel
125 gram margarin som skjæres i terninger
3 ss vann.
Smuldre margarinterningene i melet. Tilsett vannet og arbeid deigen sammen. Trykk deigen ut i en ildfast (pai)form, slik at den dekker bunnen og kanten av formen. Prikk bunnen med en gaffel. La deigen hvile i 15 min… eller mens du er på jobb eller trener eller henter barn i barnehagen!
Fyllet:
1 boks ferdig oppskjært skinke
1 boks ferdig oppskjært baconterninger
1/3 purre
1 boks creme fraiche
Revet ost
Salt, pepper evt. annet ønskelig krydder.
Bacon og skinke stekes i pannen til det blir litt sprøtt. Purreløk skjæres i ringer og blandes med kjøttet i pannen. Hell over creme fraiche. Krydre med salt og pepper.
Rør til alt er blandet. Hell blandingen over paibunnen. Strø revet ost på toppne.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter.
Tilbehør: grønn salat og en god dressing.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar