søndag 13. januar 2013

Bacon- og skinkepai






















til 4 personer

Paideig:
3 dl hvetemel
125 gram margarin  som skjæres i terninger

3 ss vann.

Smuldre margarinterningene i melet. Tilsett vannet og arbeid deigen sammen. Trykk deigen ut i en ildfast (pai)form, slik at den dekker bunnen og kanten av formen. Prikk bunnen med en gaffel. La deigen hvile i 15 min… eller mens du er på jobb eller trener eller henter barn i barnehagen!

Fyllet:
1 boks ferdig oppskjært skinke
1 boks ferdig oppskjært baconterninger
1/3 purre
1 boks creme fraiche
Revet ost
Salt, pepper evt. annet ønskelig krydder. 


Bacon og skinke stekes i pannen til det blir litt sprøtt. Purreløk skjæres i ringer og blandes med kjøttet i pannen. Hell over creme fraiche. Krydre med salt og pepper.
Rør til alt er blandet. Hell blandingen over paibunnen. Strø revet ost på toppne.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 35 minutter.
Tilbehør: grønn salat og en god dressing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar