torsdag 10. mai 2012

Hel fisk (ørret) i ovn






















1 1/2 - 2 kg fisk (ørret, laksrødspette, røye)
Margarin
Salt, pepper, dill, persille, løk (vårløk, gul løk, rødløk) og purre
Tilbehør: poteter, rømme/ smeltet smør og kokte grønnsaker/ revne gulrøtter

Fisk med skjell må skrapes først. Rens og skyll fisken. (Legg fisken på ryggen slik at innvoller og galleblære trykkes ned mot ryggbeinet. Klipp/skjær opp buken. Ta ut innvollene, men pass på at ikke galleblæren sprekker. Det gir usmak. Skjær av gjeller eller hele hodet. Skyll og tørk fisken godt. Riv av et stykke aluminiumsfolie som er stort nok til å pakke hele fisken inn i. Smør folien. Gni fisken innvendig og utvendig med salt. Legg fisken midt på folien. Krydre med pepper.
Kryddergrønt og løk- og purreskiver legges inn i fisken. Ca. 2-3 dl tilsammen. 
Brett folien sammen til en tett pakke. Hell gjerne litt vann på stekeplata.
Fisken stekes på nederste ribbe i ovnen. 200 grader.
En stor ørret på 1 1/2 - 2 kg trenger mellom 45-60 minutter i ovnen.