500 gram laksefilet, uten
skinn og bein (gjerne salmalaks)
8 dl sushiris
0,5 dl riseddik
1,5 ss sukker
1 ts salt
8 dl sushiris
0,5 dl riseddik
1,5 ss sukker
1 ts salt
soyasaus
wasabi
ingefær, syltet
wasabi
ingefær, syltet
Kok risen etter anvisning på pakken. Rør
sukker og salt i riseddiken til alt er oppløst. Ha eddiken over risen når den er
avkjølt og vend forsiktig inn. Pass på at risen ikke blir for fuktig.
Skjær laksen i 2-3 millimeter tynne skiver slik at de
passer på risballen.
Når du skal lage risballene starter du med å fukte
hendene med vann. Ta en spiseskje med sushiris. Form risen til en oval ball. Legg
litt wasabi på den tynne fiskeskiven og legg så risballen
over fiskeskiven. Klem slik at risen og fisken fester seg til hverandre.
Legg nigiribitene pent på et fat
og server med soyasaus, wasabi, og ingefær.