En morsom vri på sjokoladekaka til juleavslutningen på jobb, skole eller barnehage.
Bunn
225 gr smør
3 stk egg
4,5 dl sukker
6 dl mel
2 dl melk
3 ss bakekakao
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Bunn
Smelt smøret og bland alle ingrediensene sammen. Klé en stor langpanne med bakepapir og hell i røren. Stekes på 175 C i ca 30 minutter. Stikk en pinne i midten for å sjekke om kaken slipper og er ferdig.
Glasur og pynt
150 gram margarin, smeltet
100 gram kokesjokolade, biter
1/2 dl sterk kaffe
350 - 400 gram melis
Smelt smøret og rør inn kaffe. Tilsett sjokoladen og bland godt. Avkjøles litt før man sikter i melis og rører godt. ELLER tilberede to poser Freia sjokoladeglasur. Det er absolutt lov å "jukse litt" i en hektisk juletid ;-) Man trenger ikke glasur, men kan drysse masse melis på kaken og legge på datoene.
Jeg farget marsipan rød/rosa (kan også bruke ferdigfarget fondant) og noe grønt og stakk ut tall fra former. Hvis man ikke ønsker marsipandatoer, kan man kjøpe tallpakker (Feks Freia) i sjokolade, men da trenger man 7 pakker! Det blir altså litt mer kostbart...
Dette kakebildet har ligget i matarkivet mitt. Jeg beklager noe dårlig bildekvalitet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Kommentar