søndag 14. desember 2014

Risboller/ rishjerter








Da er det tredje adventslyset tent..
250 gram melis
1 egg
2 ss kakao
3 ss kaffe
125 gram smeltet delfiafett, avkjøles litt
50 gram smeltet lys eller mørk kokesjokolade, avkjøles litt
14-16 dl puffa ris


Smelt delfiafett og sjokolade i en liten kjele eller i mikroen. Sett den til side for å avkjøle det litt. Pisk et egg med en gaffel i en stor bolle. Ha i melisen og bland godt til en jevn røre. Sikt i kakao, rør. Ha i kaffe, rør. Ha i den puffa risen og rør godt. 

Variasjoner: 
Lag kuler og legg de på et bakepapirkledd fat. 
Ha risboller i muffinsformer. 
Ha risrøra i pepperkakeform og løft forma forsiktig vekk. 
Bland inn bitte-litt flaksalt, kokos eller kirsebærsyltetøy for å få en mer spennende smak. 

Avkjøl og oppbevares i kjøleskap. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar