tirsdag 9. desember 2014

Pepperkaker





Disse overpyntede pepperkakene er kontrasten til de pepperkakene som ikke er pyntet, men som jeg koser meg med blåmuggost og en god gløgg. Derfor: ikke pynt alle pepperkakene. ;-) 

140 gram smør
1 dl sirup
2 dl sukker
1 dl kremfløte
½ ts malt nellik 

1 ss malt ingefær
½ ts malt pepper
1 ss malt kanel
1 ts bakepulver
450 gram hvetemel

Verktøy: pepperkakeformer, sjablonger eller maler. 
Glasur: 
4 dl melis
1 eggehvite
2 krm eddiksprit

+ fargestoff

+ godteri

Planlegg når du skal bake, slik at deigen kan stå kaldt over natten eller en hel dag...
Ha smør, sirup, sukker i en kjele. Smelt dette sammen, rør om og ta kjelen av platen. Avkjøl blandingen litt. Ha fløten i blandingen. Sikt i all krydder, bakepulver og det meste av melet. Resten av melet rører du inn eter behov. 
Pakk pepperkakedeigen inn i en frysepose/plastpose. Sett pepperkakedeigen kaldt. 

Sett stekeovnen på 190 °C. Elt deigen i litt mel på bordet og kjevle den ut til ønsket tykkelse på pepperkakene. Stikk ut figurer med former, sjablonger eller andre maler. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter. Avkjøl kakene på rist.

Pyntes med glasur og nonstop, kakepynt, seigmenn e.l.

Glasur: Visp ingrediensene til en jevn røre. Del glasuren i ulike skåler dersom du ønsker mange forskjellige farger. Ha glasuren i en sprøytepose. Pynt pepperkakene med glasur og eventuelt andre godsaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar