onsdag 5. mars 2014

Kyllingsuppe med butterdeiglokk







Til 4 personer

4 kyllingfileter, i biter
5 dl hønsekraft 
2 ss smør
2 ss hvetemel
2 dl tørr hvitvin (ikke nødvendig) 
2 dl creme fraiche
2 ts dijonsennep 
1 ss estragon, finhakket
2 gulrøtter, strimler
3 vårløk, strimler
100 gram sjampinjonger, skiver
125 gram frosne erter
1/2 ts sitronsaft
salt og pepper

butterdeig
1 egg til pensling

Kok opp vann og buljongterning. Legg i kyllingbitene. La de trekke i 10 minutter. I en annen kjele smelter du smøret og rører inn hvetemelet. Spe med kraften. Tilsett vin og creme fraiche. Dette skal koke i 5 minutter. Rør inn sennep, estragon, salt og pepper. Avkjøl. 

Fres grønnsaker og sopp lett i smør. ha grønnsakene og kyllingene i sausen. Ha blandingen i en ildfast form. Pensle kanten med vann og legg på en kjevlet butterdeig som et lokk. Klem kanten godt fast slik at det blir helt tett. Pensle overflaten med egg. Sett formene midt i ovnen og stek dem ca. 30 minutter på 190 grader. 

Denne suppen kan fint serveres i porsjonskåler også. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar