søndag 2. februar 2014

3 i 1: kanelboller, sjokoladeboller og vanlige hveteboller













50 gram ferskgjær
150 gram margarin
6 dl melk
½ ts salt
1,5 dl sukker
2 ts kardemomme
ca. 16-18 dl hvetemel
1 egg
sjokolade, skåret i biter ( en sjokoladerute = 4 biter)
litt kanel, smør og perlesukker

Smuldre gjæren i en bolle. Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm til fingervarmt. Hell melkeblandingen i gjæren. Tilsett salt, sukker, kardemomme og nesten alt melet.
Arbeid deigen smidig og dekk den til. La den heve i 30 min. Dryss litt mel på bakebordet. Del deigen i tre. Rull ca 10 boller av den ene delen. Den andre delen deler du i 10 og legger 3-5 små sjokoladebiter i og ruller de til boller. Den siste deigen kjevler du ut og smører godt med smør på, strø deretter på kanel og sukker. Rull deigen sammen til en pølse og skjær de til ca
10 skiver. 

Alle tre sortene legges på bakepapirkledde stekebrett og pensles med egg. Kanelsnurrene kan du gjerne strø perlesukker på. Alle heves i 20-30 minutter. Bollene stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 8 minutter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar