søndag 26. januar 2014

Helstekt ørret med pepperrotkrem





Dette er vel den perfekte søndagsmiddagen? 

Til 8 personer
Jeg pleier som regel å fylle buken med masse krydder og grønnsaker. Denne varianten er noe enklere

Selve ørreten:
ca 2 kg ørret1 ts salt
1/2 ts pepper
en bunt dill, hakket opp


Rens og skyll fisken. Ha dill, salt og pepper i buken. Fisken pakkes inn i aluminiumsfolie og legges i langpanne.
Stekes på 220 grader i 40-50 minutter (sjekk langs ryggbeinet og se om fiskekjøttet løsner fra beinet og har skiftet farge fra rød til rosa).
Legg fisken på et fat. Trekk av skinnet. Pynt gjerne med grønt og sitroner, evt. majonesrand.

Agurksalat: 
1- 1 1/2 agurk
1 ts salt
3 ss eddik
3 ss vann
1 ss sukker
litt pepper


Skjær agurken i skiver med en ostehøvel. Ha på saltet - skyll skivene etter en stund og ha de i en blanding av eddik, sukker, pepper og vann. Hell over agurken og smak til. Dryss over finklippet persille rett før servering.
Pepperrotkrem
3 dl fløte, piskes
½ dl crème fraîche, piskes
1 ts dijonsennep, piskes
1/2 ts sukker

1-2 ss pepperrot, revet
2 ss sitronsaft
salt og pepper


Pepperrotkrem: Pisk fløte, crème fraiche og sennep stivt. Tilsett sitronsaft, sukker og den revne pepperroten, salt og pepper. Det er bare fint for smakens skyld om kremen får stå en time eller to i kjøleskapet mens ørreten blir ferdig. Pepperroten gir en fyldigere smak etterhvert. 

Tilbehør: kokte poteter









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar