fredag 24. januar 2014

Kyllingform med makaroni





Til 4 personer (eller kanskje 6. Denne er nemlig mektig!)

100 gram ukokt makaroni, kokes
2 ss smør
4 kyllingfileter, skjæres i terninger
2+2 ss smør

1/2  løk
2 gulrøtter
1 pakke bacon
1/2 squash

1/2 grønn paprika
1 boks hermetiske tomater
2 bunt basilikum, finhakket
3 dl creme fraiche
salt, pepper og cayennepepper
Litt ost til toppingen, revet

Kok makaronien slik det står på pakningen, men med litt ekstra salt. Sil av vannet og rør inn smøret. Kyllingfiletene skjæres i terninger. Varm opp smør i stekepanna og brun kyllingkjøttet. Trekk pannen av varmen.

Finhakk løk, skjær opp gulrøtter, paprika, squash og bacon i små biter. Ha alt dette i en gryte sammen med smør. La det frese godt i 5-6 minutter. Ha deretter i hermetiske tomater, basilikum og creme fraiche. La det småkoke 3-4 minutter. Ha i makaronien og kyllingbitene. Rør godt og smak til med salt, pepper og cayennepepper.

Ha blandingen i en ildfast form, dryss over litt revet ost. Formen stekes i 10-15 minutter på 200 grader.

Tilbehør: godt brød

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar