lørdag 28. desember 2013

Isbombe




Dette er den perfekte "nyttårskaka" som du kan lage flere dager i forkant. Det eneste du kan gjøre på selve dagen er å velte den på et fat og sette stjerneskudd i den! Happy new year!


1,5 liter vaniljeis, av god kvalitet
3 dl kremfløte
50 g mørk sjokolade
50 g marsipan


i tillegg til en (eller flere) av disse ingrediensene:
50 g brente mandler

30 gram valnøtter
10 pepperkaker
200 gram bringebær

evt. 4 ss Grand marnier

Skjær/ hakk alt av "godis" i små biter. La isen tine en halv time på benken. Pisk fløten til krem og bland den med isen og godisen i en kjøkkenmaskin. 
Smør en bolle av plast eller metall med litt olje. 

Dekk hele bollen med plastfolie. Hell blandingen i bollen og dekk bollen med folie. Rør litt i blandingen etter 15 og 30 minutter i fryseren. Når isen har stått halve innfrysningstiden heller man over Grand Marnier. Isbomben skal stå i fryseren i tilsammen 3 - 4 timer.

Ta bomben ut av fryseren. Få tak i plasten og løft isbomben ut av bollen. Legg den på et fat. Du kan gjerne smelte hvit sjokolade og helle over isbomben og/eller pynte den med annet ønskelig pynt. 

Hvis dette er nyttårskaka, kan du fint pynte den med stjerneskudd!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar